Hoe maak ik het kantoorleven duurzamer?

Geplaatst op

Het woord ´duurzaam´ wordt steeds meer geïmplementeerd in het dagelijkse kantoorleven. Elke stap richting een duurzamere wereld is een stap vooruit. Het is niet voor niets dat steeds meer bedrijven overstappen naar duurzamere producten. Ze kunnen eenmaal met hun massa gebruik aan artikelen en machines een grote rol spelen. Het brengt voor bedrijven ook veel voordelen op, maar op welke gebieden kun je het kantoorleven duurzamer maken binnen jouw bedrijf? Lees snel verder voor onze beste tips.

Energiebesparing

Op het gebied van energieverbruik kan er veel winst behaald worden. We raden sterk aan om de verlichting binnen het kantoor zoveel mogelijk te vervangen voor energiezuinige ledverlichting. Op jaarbasis bespaar je namelijk flink in de kosten en verbruik we met elkaar een stuk minder energie. Daarnaast raden we aan om te focussen op meer energiebesparende producten zoals zonnepanelen. Een investering die zichzelf binnen enkele jaren al terug kan verdienen.

Refurbished printers

Op kantoor maken we gebruik van veel diverse artikelen, systemen en machines. Door op grote schaal te investeren in refurbished producten maak je het gebruik van deze alledaagse middelen een stuk duurzamer. Het is daarnaast in de meeste gevallen zelfs een stuk goedkoper alternatief. Zoals de voordelige en krachtige refurbished printers van Second Hand HP. Op alle onderdelen en prestaties gecheckt door een ervaren team en teruggebracht in de staat van een gloednieuwe printer. Waarom dan nog de hoofdprijs betalen voor nieuwe kantoorproducten?

Duurzaamheid uitstraling

Op het gebied van branding en marketing kan er ook gekozen worden voor duurzame technieken. Denk hierbij aan recyclede koffiebekers waarop het merk van het bedrijf is geprint. Veel kantoorartikelen zoals bedrijfskleding die gebruikt wordt op beurzen kunnen gemaakt worden van gerecyclede materialen. Maak gebruik van guerrillamarketing of andere promotiestunts die gericht zijn op duurzaamheid.

Bedrijf- en personeelsniveau mentaliteit

Onder het voltallige bedrijfspersoneel kan natuurlijk ook op individuele basis gekeken worden om het verduurzamen gemakkelijker te maken; op bedrijfsgebied diendt het een en ander dus geïmplementeerd worden. Vervolgens op personeelsniveau kan ieder zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Zoals het duurzaam reizen naar kantoor. Kies voor de fiets of de trein in plaats van de auto. Zorg dat het personeel het afval goed scheidt. Met enkele simpele bedrijfsregels kan ervoor gezorgd worden dat het duurzaam gebruik van kantoorartikelen gestimuleerd wordt. Denk hierbij aan het onnodige gebruik maken van papier of meerdere koffiebekers op een dag.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van de trends op het gebied van IT, grafisch design en het bouwen van websites.

Contactgegevens

Via info @ webdesign-joomla.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden