Als je een eigen website opricht, dan is dit al een hele stap. Je webdesign is natuurlijk heel belangrijk en ook wil je dat je website informatief is. Toch denk je er niet zo snel over na of je website wel veilig is. Hackers die zullen het wel niet op jou gemunt hebben denk je bij jezelf. Toch kunnen hackers ook jouw website stilleggen. In deze blog vind je meer informatie over de reden waarom websites worden gehackt en er wordt uitgelegd hoe je dit kunt voorkomen.

Waarom worden websites gehackt?

Websites worden voor allerlei verschillende redenen gehackt. Dit kan zijn om via de website dieper in het systeem te komen, het kan zijn om spam te versturen naar alle medewerkers of ze hacken je website om informatie te krijgen. Dit kan ertoe leiden dat de gegevens van je klanten op straat komen te liggen. Dit is wel het laatst wat je wilt. Als je klanten er achter komen dat je website niet veilig is, dan komen ze niet meer bij je terug. Verstandig dus om ervoor te zorgen dat je website goed beveiligd is, zodat de klanten zich veilig voelen.

Cybersecurity check 

Als je wilt weten of je website bestand is tegen hackers, dan kun je een cybersecurity check doen. Hierbij gaat een bedrijf je website onderzoeken. Ze zullen allereerst kijken waar de kwetsbaarheden van je website liggen. Vervolgens hebben ze alle kwetsbaarheden bloot gelegd en zoeken ze daarvoor oplossingen. Als de gaten in je beveiliging zijn opgelost, wordt de website opnieuw getest. Dit wordt gedaan door ethische hackers, ook wel “white hat hackers” genoemd. Ze zijn anders dan de “black hat hackers” die je veel in het nieuws voorbij ziet komen. Dit zijn vooral hackers die kwaad in de zin hebben. De white hat hackers zijn er niet op uit om je informatie te stelen, maar ze worden ingehuurd om dat juist te voorkomen. De websites worden getest op meer dan 100.000 punten waardoor je website na de check veiliger is geworden. 

Pin It on Pinterest