Tegenwoordig zijn er veel ondernemers die een bedrijf beginnen. Dit noemen we met een mooi woord een startup. In deze blog gaan we een aantal tips geven waarmee je dit opstarten makkelijker kunt doen.

Geeft niet direct te veel geld uit

Of je budget nou hoog of laag is: de verleiding ligt altijd op de loer om te veel geld uitgegeven in het begin van je bedrijf. Ondernemers willen nu eenmaal hun bedrijf op een strakke manier inrichten. Maar het kan vaak voor veel minder en dan werkt het allemaal net zo goed. Zo raden we je aan om niet te veel abonnementen af te sluiten voor vakliteratuur, beter is het om dit helemaal niet te doen. Heel veel informatie over je vak staat namelijk online en je kunt het zo gratis lezen. Daarnaast is het slim om je IT-faciliteiten niet al te veel geld daaraan uitgeven. We raden dan ook aan bijvoorbeeld om een refurbished server aan te schaffen. Deze is net zo goed als een gloednieuwe (we noemen dit ook wel een occasion), maar is natuurlijk een stuk goedkoper. Op deze manier wil je juist in de beginfase van je nieuwe bedrijf flink kunnen besparen. En veel ondernemers houden daar wel van.

Werken met freelancers

Het is algemeen bekend dat startups vaak werken met freelancers. Alleen ze maken dan vaak een fout, namelijk dat ze de freelancers, wanneer het bedrijf goed loopt, hen geen vast contract willen aanbieden. En dit is eigenlijk jammer, want wanneer het vaste contract in het verschiet ligt, zullen freelancers veel loyale zijn naar je bedrijf. Op deze manier zal hun productie ook een stuk beter zijn. Je hebt eigenlijk allebei voordelen van het idee dat wanneer het bedrijf goed gaat lopen, je een vast contract voor de freelancers in petto hebt. Laat je goed informeren over de rechten en plichten die komen kijken bij het aannemen van werknemers in een vast dienstverband. Je zou ook kunnen werken met jaarcontracten, bijvoorbeeld twee keer een jaarcontracten geven en daarna een vast contract als deze werknemer zijn werk goed blijft doen.

Conclusie

Zorg dat je in het begin van je startup niet te veel geld uitgeeft. Er zijn een aantal punten waar je op kunt besparen, zoals vakliteratuur, internetabonnementen, freelancers en het tarief voor de producten, et cetera. Lees meer blogs over zaken doen en laat je inspireren door geslaagde zakenmensen. Veel succes met ondernemen!

Pin It on Pinterest