Veel gebruikte content management systemen

Geplaatst op

CMS staat voor content management systeem. Elke website heeft een CMS nodig om te kunnen functioneren en om een zichtbare omgeving te kunnen hebben voor de bezoeker. Het CMS zorgt ervoor dat een bezoeker menu’s, afbeeldingen, teksten en alle andere onderdelen van een website kan zien. Doorgaans worden content management systemen gebruikt bovenop een bestaande website structuur. In deze blog leggen we uit welke CMS-en veel voorkomen en veel worden gebruikt. 

WordPress

WordPress is één van de meest gebruikte CMS-en. Binnen WordPress zijn er naast de mogelijkheid om verschillende blokken aan te maken voor content en afbeeldingen, ook heel erg veel plug-ins en add-ons beschikbaar. Deze plug-ins en add-ons zorgen ervoor dat er meer met de website gedaan kan worden en verschillende zaken op een eenvoudige manier kunnen worden geïmplementeerd. Denk bijvoorbeeld aan een contactformulier wat automatisch ingeladen wordt, of bijvoorbeeld aan een footer die zich automatisch update met een veranderende menustructuur.

Joomla

Joomla is een redelijk oud CMS-systeem ten opzichte van andere varianten. Desalniettemin wordt Joomla nog steeds heel erg veel gebruikt op verschillende platformen. Er bestaan diverse aanbieders van Joomla-cursussen die ervoor zorgen dat je op een manier kunt werken met je website die eenvoudig is. Ook voor Joomla zijn er erg veel add-ons en plug-ins beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat ook dit CMS in staat is om een goede omgeving te creëren voor jouw bezoekers.

Magento

Magento is een content management systeem dat veel gebruikt wordt voor bijvoorbeeld webshops. Het is een wat vreemde eend in de bijt en is doorgaans wat ingewikkelder om te leren. Ook voor Magento zijn er dus diverse cursussen beschikbaar. Ondanks dat het een minder intuïtief content management systeem is dan bijvoorbeeld WordPress, is het desondanks nog steeds een grote speler in de branche.

Content management systeem op maat

Laatste bekende spelers en aanbieders van content management systemen, zijn er ook content management systemen die op maat gemaakt worden. Doorgaans Is het mogelijk dat elke webbouwer zijn eigen content management systeem heeft. Bedrijven zoals iClicks hebben een erg prettig CMS waar goed mee gewerkt kan worden. Al is het belangrijk om in acht nemen dat de meeste webbouwers gebruik maken van reeds bestaande content management systemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van de trends op het gebied van IT, grafisch design en het bouwen van websites.

Contactgegevens

Via info @ webdesign-joomla.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden